Zeleninovo-houbové kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuře
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Zelí čínské
  • 0.5 hrnek Houby sušené
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 516.7 mg
  • Vláknina 4837.5 mg
  • Vitamín A 4837.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso bez kostí nakrájíme na kousky a zprudka je osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme omyté, na proužky nakrájené zelí, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a předem namočené houby. Vše osmahneme a podlijeme vývarem. Přilijeme sójovou omáčku, víno a povaříme na polovinu objemu šťávy.

  • 3

    Nakonec do pokrmu vmícháme hrášek a podusíme 5 minut.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu