Telecí roláda na divoko
Suroviny
- 1000 g Telecí hruď
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 g Králičí maso
- 150 g Vepřový bok
- 5 g Jalovec
- 10 g Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Saturejka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 47 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 228.7 mg
- Draslík 848.7 mg
- Vláknina 2246.1 mg
- Vitamín A 2246.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Nyní si připravíme nádivku. Přední maso z králíka povaříme asi 30 minut, scedíme, do vody po vaření namočíme rohlíky, cibuli nakrájíme na kusy, bůček na kostky. Vše umeleme na masovém strojku, přimícháme vejce, posekanou petželku, osolíme a ochutíme saturejkou.
-
3
Nádivku rozprostřeme na telecí maso, zavineme do rolády, převážeme provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, roládu pomažeme máslem, do vody přidáme bobkové listy, jalovec, vložíme do trouby a pečeme hodinu a čtvrt. Občas podléváme.
-
4
Hotovu roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.