Nádivka játrová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1320 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 67 g
- Sodík 2315 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 745.8 mg
- Draslík 975 mg
- Vláknina 24391 mg
- Vitamín A 24391 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 13.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na větší kusy a namočíme v mléce. Po chvíli je vymačkáme. Játra a rohlíky umeleme na masovém strojku, přimícháme kostičky slaniny, vejce, nadrcené mandle, trochu strouhanky, ochutíme solí, šalvějí a oreganem. Vše dobře promícháme a těsto necháme v lednici uležet. Používáme k pečeným masům jako nádivku.