Telecí řízky ze svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 28 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 785.8 mg
- Vláknina 3340 mg
- Vitamín A 3340 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme pěstí, osolíme a z jedné strany posypeme moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme řízky pomoučenou stranou dolů a opékáme asi 2 minuty. Řízky obrátíme a opékáme 3 minuty.
-
3
Porce řízků rozdělíme na talíře, přidáme bramborovou kaši, pokapeme výpekem z pánve a celý pokrm posypeme posekanou řeřichou.