Zimní salát s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ředkev
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Červená řepa sterilovaná
  • 1 ks Pórek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 428.2 mg
  • Vláknina 12475.8 mg
  • Vitamín A 12475.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černou ředkev očistíme, oloupeme, nastrouháme, trochu prosolíme v misce a necháme 10 minut odležet. Mezitím oloupeme a nastrouháme mrkev, pórek nakrájíme na kolečka, nahrubo posekáme vlašské ořechy a prolisujeme česnek. Po 10 minutách ředkev důkladně vymačkáme a přendáme do větší mísy, do které přidáme ostatní připravené suroviny a zcezenou sterilovanou červenou řepu. Pomocí salátových lžic směs promícháme a nadýcháme. Na dresink smícháme v misce ocet, pepř, sůl a po troškách metlou vmícháme olej. Dresinkem těsně před podáváním zalijeme salát a posypeme slunečnicovými semínky.

Komentáře k receptu