Artyčoky s rajčaty a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 12 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 798.9 mg
  • Vláknina 32896.2 mg
  • Vitamín A 32896.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okapané a rozpůlené artyčoky spolu s větvičkou rajčátek dáme na plech. Posypeme stroužky česneku ve slupce a snítkami tymiánu. Pokapeme olejem a octem, osolíme, opepříme.

  • 2

    Plech vložíme do trouby vyhřáté na 140 stupňů Celsia a zeleninu pečeme asi 1 hodinu doměkka.

  • 3

    Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo slaným koláčům. Můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu