Tortelli plněné kachními játry v polévce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 200 g Játra kachní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Šalotka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Jablka
  • 20 g Kerblík
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1103 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 2513 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 740.1 mg
  • Draslík 1205.6 mg
  • Vláknina 12700 mg
  • Vitamín A 12700 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.

  • 2

    Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.

  • 3

    Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.

  • 4

    Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.

Komentáře k receptu