Tortelli plněné kachními játry v polévce
Suroviny
- 100 g Cibule
- 5 g Sůl
- 200 g Játra kachní
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Šalotka
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 160 g Jablka
- 20 g Kerblík
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 50 ml Koňak Armaňak
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1103 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 47 g
- Sodík 2513 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 740.1 mg
- Draslík 1205.6 mg
- Vláknina 12700 mg
- Vitamín A 12700 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosijeme na vál a ze surovin vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na plát a nakrájíme ho na čtverce.
-
2
Jablka nakrájíme na kostičky. Osmažíme je v kastrolu s máslem a koňakem. Do středu každého čtverce dáme jablkovou náplň a játra nakrájená na kostičky. Před uzavřením potřeme i okraje těsta zbylým koňakem; osolíme a opepříme. Tortelli uzavřeme a uvaříme je v osolené vodě.
-
3
Do druhého kastrolu dáme zbylé máslo, cibuli a šalotku, dusíme asi 10 minut, podlijeme vývarem a vaříme ještě chvíli.
-
4
Tortelli scedíme a podáváme je s polévkou ze šalotky posypanou hojně parmezánem a kerblíkem.