Ravioli plněné bramborami, krevetami a sýrem
Suroviny
- 250 g Brambory
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Sýr Gouda 45%
- 5 g Kerblík
- 5 g Sůl
- 200 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Bazalka
- 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1137 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 529.5 mg
- Draslík 500.9 mg
- Vláknina 7535 mg
- Vitamín A 7535 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto a necháme odpočinout. Z rajčat, oleje, česneku, bazalky a soli uvaříme omáčku. Brambory uvaříme ve slupce.
-
2
Krevety nakrájíme na kostičky, stejně nakrájíme i sýr a vychladlé a oloupané brambory. Vše dobře promícháme a ochutíme troškou soli, olejem a nadrobno nasekaným kerblíkem.
-
3
Z těsta vyválíme co nejtenčí plát a kulatým vykrajovátkem vytvoříme kolečka. Utvoříme ravioli ze surovin nakrájených na kostičky. Ravioli uvaříme v osolené vodě a podáváme s propasírovanou omáčkou z vařených rajčat.