Ravioli plněné langustou v omáčce z jater
Suroviny
- 1200 g Langusta
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Játra husí
- 120 g Šalotka
- 5 g Sůl
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 100 ml Martell cognac
- 200 ml Víno portské
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Lanýž
- 10 ks Pepř černý celý
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 l Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1373 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 57 g
- Sodík 2494 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 937.4 mg
- Draslík 1505.6 mg
- Vláknina 9939 mg
- Vitamín A 9939 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 280.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně.
-
2
Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme.
-
3
Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka.
-
4
Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do
-
5
balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže.