Ravioli plněné s ragú z chobotniček
Suroviny
- 5 g Sůl
- 100 g Brambory zimní
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Šalotka
- 10 g Tymián čerstvý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Chobotnice
- 100 g Rajčata
- 10 g Petržel - nať
- 100 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1218 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 305.4 mg
- Draslík 424.7 mg
- Vláknina 5982.5 mg
- Vitamín A 5982.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout.
-
2
Nasekanou šalotku smažíme na lžičce másla, přidáme nakrájené
-
3
brambory, osolíme, poléváme vývarem. Měkké brambory rozmixujeme s tymiánem. Vyválíme těsto na slabý plát, poklademe náplň, těsto přeložíme a pevně stiskneme.
-
4
Česnek podusíme na rozehřátém oleji s rozdrobenou feferonkou
-
5
a vyjmeme ho. Chobotničky nakrájíme na malé kousky a na oleji
-
6
opečeme 2 minuty.
-
7
Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme k chobotničkám. Ragú podlijeme vínem.
-
8
Ravioli uvaříme 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a krátce smícháme v omáčce z chobotniček. Podáváme posypané petrželkou.