Těstoviny po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 14 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 380 mg
- Vláknina 3340.8 mg
- Vitamín A 3340.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykve pokrájíme na tenká kolečka, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou bazalkou.
-
2
24 ml oleje smícháme se 100 ml vody a necháme rozehřát na pánvi. Poté vsypeme tykve a smažíme do vyvaření veškeré tekutiny.
-
3
Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na tenké nudličky.
-
4
Zalijeme 24 ml oleje, osolíme a opepříme.
-
5
Těstoviny uvaříme dle návodu, poté vodu slijeme a necháme okapat.
-
6
Sýr utřeme s pepřem a solí, přimícháme tykve a papriky, na závěr vmícháme uvařené těstoviny.
-
7
Dosolíme a dopepříme dle chuti a ihned podáváme.