Ravioli plněné kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 300 g Kapusta hlávková
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 80 g Vepřový bok
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Lanýž
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1636 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 590.6 mg
  • Draslík 733.4 mg
  • Vláknina 10204.5 mg
  • Vitamín A 10204.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bok nakrájíme nadrobno, podusíme ho na oleji se zmáčknutým česnekem bez jádra. Kapustu nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev a smažíme na prudkém ohni, osolíme a opepříme. Přidáme ricottu a muškátový oříšek. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie, necháme ho odpočinout. Těsto vyválíme na dlouhý tenký plát a ve stejné vzdálenosti klademe do jeho středu náplň. Vytvoříme ravioli, které pevně spojíme. Přes prst je ohneme, palcem k sobě přimáčkneme konce. Brambory oškrábeme, nakrájíme, uvaříme v horkém vývaru s troškou oleje. Přidáme nastrouhané lanýže, jakmile se brambory uvaří, vše rozmixujeme, nakonec přidáme i smetanu.

  • 2

    Osolíme, opepříme a nalijeme na talíře. Ravioli uvaříme a podáváme s teplým krémem.

Komentáře k receptu