Čekankové fagottini s ančovičkami
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 3 g Muškátový oříšek
- 50 g Šalotka
- 150 g Čekanka
- 180 g Ančovička - filety
- 100 ml Víno bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1659 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 153.8 mg
- Draslík 421.6 mg
- Vláknina 7427 mg
- Vitamín A 7427 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku uvaříme a nakrájíme nadrobno. Smícháme ji se sýrem, muškátovým oříškem, olejem, solí a pepřem a necháme ji vychladnout. Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka dáme 1 lžičku čekankové náplně; okraje ohneme k sobě a prsty přimáčkneme, tak utvoříme fagottini; necháme je stranou. Nakrájenou šalotku podusíme na pánvi s olejem a feferonkou, přidáme maso z ryby nakrájené na kostičky a podlijeme vínem.
-
2
Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Fagottini vaříme 3-4 minuty a ochutíme je omáčkou, ke které jsme přidali trošku a pepř. Ihned podáváme.