Caramelle plněné čekankou a ricottou, sypané mákem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Pórek
- 3 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 120 g Mouka polohrubá
- 20 g Mák mletý
- 600 g Čekanka
- 250 g Sýr Ricotta
- 120 ml Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 524.8 mg
- Vláknina 18232.5 mg
- Vitamín A 18232.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout.
-
2
Čekanku nakrájíme na proužky a podusíme ji s máslem a špetkou soli, dokud se nevypaří všechna tekutina. Necháme ji vychladnout, nadrobno nasekáme a smícháme s ricottou; přidáme parmezán, osolíme a opepříme.
-
3
Z těsta vyválíme dva slabé pláty; na jeden naneseme kopečky nádivky vzdálené od sebe 5-6 cm, překryjeme druhým plátem, kolem nádivky prsty přimáčkneme a vykrájímee obdélníkové ravioli. Konce každého obdélníku — ravioly — vezmeme do ruky a zakrutíme je do „bonbonu", přitom je lehce natáhneme, aby se zeslabily v místech, kde se přeloží přes sebe.
-
4
Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme ho na směsi dvou olejů. Přidáme mák, osolíme a podusíme, aby se chuti propojily. Caramelle uvaříme v osolené vodě, scedíme je a přidáme do omáčky. Promícháme a podáváme je posypané nastrouhaným parmezánem.