Cappellacci s bramborami, sýrem a krémem
Suroviny
- 5 g Pepř černý mletý
- 75 g Mouka polohrubá
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 750 g Brambory
- 175 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Sůl
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Červená řepa
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 21 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1668.6 mg
- Vláknina 28980 mg
- Vitamín A 28980 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto tak, že zaděláte obě mouky, olej, necelou skleničku vody a bílky.
-
2
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je, oloupeme a rozmačkáme lisem na brambory; osolíme, opepříme a přidáme trošku olivového oleje. Nakonec přidáme i sýr a utvoříme cappellacci (z těsta vykrájejte kolečka, na ně dáme náplň a přikryjeme druhým kolečkem těsta).
-
3
Řepu uvaříme v osolené vodě, scedíme ji a dáme do vody s ledem, aby vychladly.
-
4
Znovu je scedíme a vše rozmixujeme společně s česnekem a rozmarýnem osmahnutými na oleji.
-
5
Cappellacci uvaříme, krém z řepy ohřejeme a nalijeme na talíře, na které upravíme i cappellacci. Nakonec pokapeme olivovým olejem.