Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka špaldová
  • 5 g Sůl
  • 150 g Sýr Provola
  • 5 g Sůl
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Šunka dušená
  • 10 g Majoránka
  • 5 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1347 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 770.1 mg
  • Draslík 235.8 mg
  • Vláknina 4931.5 mg
  • Vitamín A 4931.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout.

  • 2

    Pražskou šunku se sýrem rozmixujeme, přidáme vejce, majoránku a sůl.

  • 3

    Mléko povaříme na mírném ohni se smetanou, aby zhoustlo; ochutíme solí, pepřem a větvičkami majoránky a zahustíme škrobem. Těsto několikrát protáhneme strojkem, aby vznikly dlouhé slabé pláty, náplň dáme do kornoutu na zdobení a naneseme ji do jejich středu. Těsto srolujte kolem náplně, přebývající část navlhčíme štětečkem a pořádně přimáčkneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm a uvaříme cannoncini v osolené vodě.

  • 4

    Mezitím podusíme hříbky na pánvi s olejem a stroužkem česneku, přidáme slité cannoncini a dochutíme.

  • 5

    Podáváme na talíři ozdobené majoránkovou omáčkou.

Komentáře k receptu