Špaldové cannoncini plněné pražskou šunkou s hříbky
Suroviny
- 150 g Mouka špaldová
- 5 g Sůl
- 150 g Sýr Provola
- 5 g Sůl
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Šunka dušená
- 10 g Majoránka
- 5 g Maizena - kukuřičný škrob
- 100 g Hříbky čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Majoránka
- 7 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1347 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 770.1 mg
- Draslík 235.8 mg
- Vláknina 4931.5 mg
- Vitamín A 4931.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout.
-
2
Pražskou šunku se sýrem rozmixujeme, přidáme vejce, majoránku a sůl.
-
3
Mléko povaříme na mírném ohni se smetanou, aby zhoustlo; ochutíme solí, pepřem a větvičkami majoránky a zahustíme škrobem. Těsto několikrát protáhneme strojkem, aby vznikly dlouhé slabé pláty, náplň dáme do kornoutu na zdobení a naneseme ji do jejich středu. Těsto srolujte kolem náplně, přebývající část navlhčíme štětečkem a pořádně přimáčkneme. Nakrájíme na kousky dlouhé 4 cm a uvaříme cannoncini v osolené vodě.
-
4
Mezitím podusíme hříbky na pánvi s olejem a stroužkem česneku, přidáme slité cannoncini a dochutíme.
-
5
Podáváme na talíři ozdobené majoránkovou omáčkou.