Bis z plněných těstovin
Suroviny
- 50 g Šunka od kosti
- 200 g Dýně
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Šalotka
- 10 g Máslo čerstvé
- 100 g Vepřová plec pečená
- 150 g Hovězí zadní vařené
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sušenky Amaretti
- 500 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Víno šumivé (sekt)
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1337 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 534.6 mg
- Draslík 548.5 mg
- Vláknina 8529.3 mg
- Vitamín A 8529.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 636 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto : Z mouky a žloutků zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Tortelli : Na másle osmahneme cibuli a přisypeme na kostičky pokrájenou dýni, přidáme trošku vývaru a vaříme 15 minut. Rozmixujeme dýni, sýr a rozdrolené amaretti, osolíme a opepříme.
-
3
Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přehneme v polovině a vykrájíme čtverečky - tortelli.
-
4
Anolini : Hovězí maso se šunkou nadrobno nakrájíme a připravíme anolini (na kolečka těsta dáme náplň, přehneme na polovinu a přes prst ohneme oba konce k sobě).
-
5
Na ozdobu : Na pánvi roztavíme nastrouhaný parmezán, utvořenou placku přendáme na chladný plech a vykrojíme z ní 4 kolečka.
-
6
Omáčka : V hrnci s vínem dohromady s na kolečka pokrájenou šalotkou a cukrem a zvolna vaříme do zhoustnutí.
-
7
Tortelli uvaříme a chvilku smažíme na másle; anolini uvaříme ve vývaru, dáme je do skleničky a zalijeme dalším vroucím vývarem. Tortelli podáváme s omáčkou z šumivého vína a sýrovou oplatkou. Na závěr ozdobíme plecí na slabé plátky nakrájenou a dokřupava osmaženou.