Bis z plněných těstovin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Šunka od kosti
  • 200 g Dýně
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Šalotka
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřová plec pečená
  • 150 g Hovězí zadní vařené
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sušenky Amaretti
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Víno šumivé (sekt)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 534.6 mg
  • Draslík 548.5 mg
  • Vláknina 8529.3 mg
  • Vitamín A 8529.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 636 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto : Z mouky a žloutků zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Tortelli : Na másle osmahneme cibuli a přisypeme na kostičky pokrájenou dýni, přidáme trošku vývaru a vaříme 15 minut. Rozmixujeme dýni, sýr a rozdrolené amaretti, osolíme a opepříme.

  • 3

    Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přehneme v polovině a vykrájíme čtverečky - tortelli.

  • 4

    Anolini : Hovězí maso se šunkou nadrobno nakrájíme a připravíme anolini (na kolečka těsta dáme náplň, přehneme na polovinu a přes prst ohneme oba konce k sobě).

  • 5

    Na ozdobu : Na pánvi roztavíme nastrouhaný parmezán, utvořenou placku přendáme na chladný plech a vykrojíme z ní 4 kolečka.

  • 6

    Omáčka : V hrnci s vínem dohromady s na kolečka pokrájenou šalotkou a cukrem a zvolna vaříme do zhoustnutí.

  • 7

    Tortelli uvaříme a chvilku smažíme na másle; anolini uvaříme ve vývaru, dáme je do skleničky a zalijeme dalším vroucím vývarem. Tortelli podáváme s omáčkou z šumivého vína a sýrovou oplatkou. Na závěr ozdobíme plecí na slabé plátky nakrájenou a dokřupava osmaženou.

Komentáře k receptu