Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně
Suroviny
- 5 g Sůl
- 350 g Perlička
- 200 g Játra husí
- 60 g Celer řapíkatý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Cibule
- 50 g Mrkev kořen
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Víno Marsala
- 100 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1214 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 657.1 mg
- Draslík 610.5 mg
- Vláknina 7045 mg
- Vitamín A 7045 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Perličku kuchyňsky očistíme a nakrájíme na 4 díly. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji; přidáme perličku. Podusíme 5 minut a podlijeme vínem. Vaříme dalších 7-8 minut, přitom podléváme vroucím vývarem. Vyjmeme perličku, oddělíme maso a nožem ho nadrobno nakrájíme.
-
2
Játra nakrájíme a nasucho opečeme na teflonové pánvi, osušíme je, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k perličce. Omáčku z perličky přecedíme přes síto a uvařenou zeleninu přidáme k masu, náplň promícháme, osolíme, opepříme a z těsta vyválíme slabý plát.
-
3
Jednu polovinu poklademe kopečky náplně, druhou přeložíme přes ni. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme agnolotti a uvaříme je v osolené vodě. Scedíme je, ochutíme přecezenou masovou šťávou a podáváme.