Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Muškátový oříšek
  • 500 g Těstoviny Lasagne
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 12 ks Chřest bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 998 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 40.8 mg
  • Vláknina 2878.5 mg
  • Vitamín A 2878.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, odřízneme spodní část stonku a nakrájíme na kolečka, špičky necháme celé.

  • 2

    Osmahneme na pánvi s panenským olivovým olejem a utřenými stroužky česneku.

  • 3

    Příprava bešamelu - dáme vařit mléko se špetkou soli a nastrouhaného muškátového oříšku. Rozpustíme máslo a promícháme ho s moukou. Ke směsi přilijeme vroucí mléko a přidáte nastrouhaný sýr.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme na nepravidelné větší čtverce a uvaříme v osolené vodě.

  • 5

    Rozložíme na utěrku a necháme oschnout. Na talíř položíme čtverec těstovin, bešamel a poté chřest, to vše celkem třikrát. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu