Cavatappi v ořechové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1084 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 84 g
- Sodík 887 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 359.1 mg
- Vláknina 17242.5 mg
- Vitamín A 17242.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jádra ořechů namočíme na několik minut do teplé vody a odstraníme z nich slupku, která je pokrývá. Poté se špetkou soli, oloupaným česnekem a žemlí roztlučeme v hmoždíři. Vše přesejeme, rozředíme olivovým olejem a mlékem a dobře promícháme s nastrouhaným sýrem.
-
2
Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu a uvaříme v ní trofie. Scedíme, přitom necháme stranou trošku vody, ochutíme ořechovou omáčkou a případně ještě rozředíme malým množstvím vody, ve které se vařily. Ihned podáváme.