Tagliolini s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 180 g Klobása Chorizo
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 594.9 mg
  • Draslík 106 mg
  • Vláknina 7785.3 mg
  • Vitamín A 7785.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.

  • 2

    Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).

  • 4

    Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.

Komentáře k receptu