Tagliolini s vínem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 180 g Klobása Chorizo
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Fenykl obecný
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 34 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 594.9 mg
- Draslík 106 mg
- Vláknina 7785.3 mg
- Vitamín A 7785.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.
-
2
Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.
-
3
Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).
-
4
Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.