Šafránové tagliolini s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 13 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 228.3 mg
- Vláknina 7787.5 mg
- Vitamín A 7787.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a vajec vypracujeme těsto, dáme ho půl hodiny odpočinout. Na strojku utvoříme tenký pruh těsta.
-
2
Těsto zprášíme moukou, stočíme do válečku a nakrájíme na slabé nudle. Tagliolini necháme oschnout na utěrce posypané moukou.
-
3
Smetanu přivedeme k varu, přidáme k ní šafrán, osolíme, opepříme a zvolna vaříme několik minut do zhoustnutí. Na pánvi s horkým olejem a česnekem opečeme chřest tak, aby byl krásně křupavý.
-
4
Tagliolini uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme je a krátce dovaříme na pánvi se šafránovou omáčkou. Upravíme na talíř a doprostřed těstovin dáme křupavý chřest. Ihned podáváme.