Petrželkové passatelli s liškami
Suroviny
- 70 g Strouhanka
- 50 g Petržel - nať
- 3 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Dýně
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Lišky čerstvé
- 20 ml Olej olivový
- 150 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Sýr Provola
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 966 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 133.7 mg
- Draslík 396.9 mg
- Vláknina 4669.5 mg
- Vitamín A 4669.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.
-
2
Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.
-
3
Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.
-
4
Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.
-
5
Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.