Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 100 g Rukola
- 150 g Sýr kozí
- 3 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Cibule
- 150 g Čekanka
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1271 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 339.4 mg
- Draslík 318.1 mg
- Vláknina 9079.5 mg
- Vitamín A 9079.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, najemno nasekáme cibuli a osmažíme na oleji. Potom vložíme zeleninu, chvíli smažíme a podlijeme 1 sběračkou vody. Mírně osolíme a opepříme, sundáme z ohně, v omáčce rozpustíme kozí sýr a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zaděláme hladké těsto, zabalíme ho igelitu a necháme odpočinout.
-
2
Z těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle, uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, dáme na pánev s omáčkou a ještě povaříme, aby zhoustla. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě teplé tagliatelle podáváme.