Jehněčí na cibulí se sezamem
Suroviny
- 3 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 6 ks Cibule
- 3 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 dl Víno rýžové čínské
- 1 kg Jehněčí maso
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 59 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 451.4 mg
- Vláknina 10526.4 mg
- Vitamín A 10526.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1902.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.
-
2
Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.
-
3
Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.
-
4
Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.
-
5
Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.
-
7