Orecchiette s fenyklem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Těstoviny Orecchiette
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Šafrán
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 567.6 mg
  • Vláknina 14137.5 mg
  • Vitamín A 14137.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme fenykl, kuchyňsky upravíme a nasekáme na kousky.

  • 2

    Přivedeme vodu k varu se šafránem a solí a vaříme v ní fenykl asi 15 minut, scedíme, když je „al dente". Špenát kuchyňsky připravíme.

  • 3

    Rozpálíme olej se smáčknutým neoloupaným česnekem a na něm osmažíme fenykl nakrájený na dílky. Přidáme předem natrhaný nebo jemně nakrájený špenát, osolíme, opepříme a podusíme 1 minutu.

  • 4

    Přilijeme mléko a necháme v něm rozpustit sýr.

  • 5

    Orecchiette uvaříme, scedíme a přidáme k omáčce, v ní ponecháme, minutku povaříme a servírujeme.

Komentáře k receptu