Špaldové fusilli s fetou a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 25 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 175.7 mg
- Vláknina 6437.5 mg
- Vitamín A 6437.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájenou šalotku podusíme na trošce oleje, podlijeme bílým vínem a necháme několik minut vařit. Přidáme rozdrobenou fetu a zvolna necháme rozpustit. Omáčku rozmixujeme s troškou vody a dáme stranou. Chřestu očistíme a příčně je nakrájíme.
-
2
Těstoviny vaříme ve slané vodě společně s chřestem nakrájeným na plátky a jeho celými špičkami.
-
3
Vše scedíme a dochutíme fondue z fety, posypeme čerstvě namletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Fusilli podáváme horké.
-
4