Vepřové nudličky s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 30 g Pistácie
  • 100 g Šunka parmská
  • 400 g Vepřové kotlety
  • 250 g Mangold
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pórek
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 0.32 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 1078.1 mg
  • Vláknina 12577 mg
  • Vitamín A 12577 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kotlety (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Ve woku si rozpálíme arašídový olej s chilli olejem a maso zprudka restujeme 5 minut dozlatova. Maso vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme.

  • 3

    V malé pánvi nasucho opražíme dozlatova pistáciové oříšky a mandle.

  • 4

    Parmskou šunku pokrájíme na proužky. Mangold s pórkem omyjeme a pokrájíme na malé kousky.

  • 5

    Do čisté pánve dáme rozehřát 2 lžíce másla, na kterém zpěníme pórek s mangoldem. Když se začne zelenina smažit, přilijeme zeleninový vývar a dusíme 5 minut pod pokličkou. Pak přidáme maso, šunku, promícháme, dochutíme sójovou omáčkou a společně smažíme 1 minutu.

  • 6

    Porce upravíme na talíře, posypeme pistáciovými oříšky s mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu