Vepřové nudličky s parmskou šunkou
Suroviny
- 30 g Mandle
- 30 g Pistácie
- 100 g Šunka parmská
- 400 g Vepřové kotlety
- 250 g Mangold
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Pórek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 0.32 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 27 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 1078.1 mg
- Vláknina 12577 mg
- Vitamín A 12577 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kotlety (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce.
-
2
Ve woku si rozpálíme arašídový olej s chilli olejem a maso zprudka restujeme 5 minut dozlatova. Maso vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme.
-
3
V malé pánvi nasucho opražíme dozlatova pistáciové oříšky a mandle.
-
4
Parmskou šunku pokrájíme na proužky. Mangold s pórkem omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
-
5
Do čisté pánve dáme rozehřát 2 lžíce másla, na kterém zpěníme pórek s mangoldem. Když se začne zelenina smažit, přilijeme zeleninový vývar a dusíme 5 minut pod pokličkou. Pak přidáme maso, šunku, promícháme, dochutíme sójovou omáčkou a společně smažíme 1 minutu.
-
6
Porce upravíme na talíře, posypeme pistáciovými oříšky s mandlemi a podáváme.