Těstovinový nákyp se šunkou
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 150 g Mrkev kořen
- 250 g Šunka dušená
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 150 g Créme fraiche
- 250 g Těstoviny Penne
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 116 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 222.4 mg
- Vláknina 7157.3 mg
- Vitamín A 7157.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme 5 minut v horkém másle.
-
2
Hrášek krátce blanšírujeme ve vroucí osolené vodě, slijeme, zchladíme a necháme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
-
3
Vymažeme zapékací misku. Tvaroh smícháme s creme fraiche a vejci, osolíme, opepříme, přidáme tymián a tvarohovou směs smícháme s těstovinami, mrkví, cibulí, hráškem a šunkou. Dáme do zapékací misky a pečeme 30 minut.