Žitné tagliatelle na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Petržel - nať
  • 280 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 344.8 mg
  • Vláknina 5322.5 mg
  • Vitamín A 5322.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nasekaný česnek a chilli, pomalu necháme zesklovatět. Přidáme hříbky, posypeme je nadrobno nasekanou petrželkou a tymiánem a podusíme 10 minut.

  • 2

    Přidáme smetanu a 1 velkou lžíci vody, ve které se vařily těstoviny, a zredukujeme. Těstoviny uvaříme a scedíme, když jsou „al dente", dovaříme je na pánvi s omáčkou, nakonec přisypeme sůl.

Komentáře k receptu