Tagliatelle s telecí kýtou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Hořčice
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 250 g Těstoviny Tagliatelle
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Hříbky čerstvé
  • 1 kg Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 826 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 202 mg
  • Draslík 2074.1 mg
  • Vláknina 7615 mg
  • Vitamín A 7615 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran. Potřeme ji hořčicí, přidáme celou cibuli a podusíme zvolna asi 1 hodinu.

  • 2

    Očistíme hříbky, nakrájíme na plátky a dáme stranou. Když je maso hotové, vyndáme ho a udržujte teplé.

  • 3

    Houby přidáme k omáčce z masa a vaříme. Přidáme mléko, a je-li omáčka příliš řídká, i trochu mouky.

  • 4

    Sundáme z ohně a přidáme 1 vrchovatou lžičku másla. Tagliatelle ve slané vodě uvaříme. Scedíme je a smícháme s houbovou omáčkou. Tagliatelle podáváme společně s telecím masem nakrájeným na plátky.

Komentáře k receptu