Špagetové hnízdo s chřestem a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sezam - semena
  • 300 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1080 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 417.8 mg
  • Vláknina 11767.5 mg
  • Vitamín A 11767.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest nakrájíme na kolečka a na pánvi s 2 lžícemi oleje a špetkou soli zprudka orestujeme. Přidáme nakrájenou gorgonzolu a trošku vody. Zvolna necháme rozpustit a dáme stranou.

  • 2

    Sezamová semínka několik minut opražíme na pánvi nebo v troubě. Listy pekingského zelí nakrájíme na nudličky. Špagety uvaříme „al dente" ve slané vodě, do níž jsme přidali nudličky zelí. Scedíme těstoviny a s troškou vody, ve které se vařily, je dáme na pánev s chřestem. Přidáme máslo a krátce povaříme, aby se všechny přísady dobře spojily.

  • 3

    Špagety posypeme čerstvě umletým černým pepřem a sezamovými semínky. Zamícháme a podáváme.

  • 4

Komentáře k receptu