Tagliatelle s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2923 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 865.9 mg
- Vláknina 21092.5 mg
- Vitamín A 21092.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme změknout, a stěrkou rozetřeme na list papíru na pečení. Tymián společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Přidáme rozdrcená fenyklová semínka. Do másla vetřeme nasekané bylinky a pepř a vytvoříme váleček který dáte opět ztuhnout do chladničky.
-
2
V hrnci ohřejeme vývar, mírně ho osolíme, vložíme do něj tagliatelle, a když jsou „al dente", scedíme je do mísy a ochutíme vločkami studeného bylinkového másla.
-
3
Dohromady smícháme a servírujeme ozdobené najemno nakrájenými mandlemi.