Tagliatelle s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 10 g Fenykl obecný
  • 60 g Pažitka
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 2 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2923 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 865.9 mg
  • Vláknina 21092.5 mg
  • Vitamín A 21092.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme změknout, a stěrkou rozetřeme na list papíru na pečení. Tymián společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Přidáme rozdrcená fenyklová semínka. Do másla vetřeme nasekané bylinky a pepř a vytvoříme váleček který dáte opět ztuhnout do chladničky.

  • 2

    V hrnci ohřejeme vývar, mírně ho osolíme, vložíme do něj tagliatelle, a když jsou „al dente", scedíme je do mísy a ochutíme vločkami studeného bylinkového másla.

  • 3

    Dohromady smícháme a servírujeme ozdobené najemno nakrájenými mandlemi.

Komentáře k receptu