Hruškový crumble s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 200 g Zmrzlina vanilková
  • 5 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 322.9 mg
  • Vláknina 14606.8 mg
  • Vitamín A 14606.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky dáme do jedné zapékací mísy nebo rozdělíme do 4 zapékacích misek a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Smícháme mouku a cukr, máslo nakrájíme na malé kousky a ihned zapracujeme do mouky, aby tak vznikla drobenka. Polevu nasekáme a smícháme s drobenkou. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.

  • 3

    Čokoládovou drobenku rozdělíme na hrušky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud drobenka nezezlátne. Podáváme ještě teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu