Hovězí závitky s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 10 g Řeřicha
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Pažitka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí kýta
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 179.5 mg
  • Vláknina 2469.5 mg
  • Vitamín A 2469.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.

  • 2

    V misce smícháme posekanou petrželku, kostičky slaniny, vejce, sůl, zázvor a směs na másle usmažíme. Touto nádivkou potřeme plátky masa, zabalíme do závitků a ovážeme nití.

  • 3

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, usmažíme dozlatova. Přiložíme závitky, trochu orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme 30 minut, zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu prolisovaného česneku a dusíme ještě hodinu.

  • 4

    Závitky zbavíme nití, rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou pažitkou, petrželkou a řeřichou.

Komentáře k receptu