Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 380 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Cuketa
  • 50 g Rajčata
  • 100 g Rukola
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 250 g Sardinka obecná
  • 1 ks Feferony
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 278 mg
  • Vláknina 8612.5 mg
  • Vitamín A 8612.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardelky omyjeme a rozevřeme, přitom odstraníme hlavu a páteř. Omyjeme i cukety, podélně je nakrájíme na 4 díly, také odstraníme žlutý pestík.

  • 2

    Rozehřejeme olej s jemně utřeným stroužkem česneku a feferonkou. Přidáme mladé cukety a restujeme 2 minuty. Rajče nakrájíme na kostičky, odstraníme semínka.

  • 3

    Na pánev přidáme sardelky a osmahneme. Hned poté přidáme rajče a omytou, osušenou a na malé kousky natrhanou rukolu. Opepříme a posypeme čerstvým, nadrobno nakrájeným oreganem.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, na pánev nalijeme trošku vody z jejich varu a těstoviny scedíme, když jsou „al dente". Krátce je prohřejeme na pánvi, aby dobře vstřebaly všechny chutě, a podáváme.

Komentáře k receptu