Risone se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Artyčoky
  • 150 g Lilek
  • 150 g Pórek
  • 60 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 400 g Těstoviny Risone semolinové
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Feferony sterilované
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1501 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 597.1 mg
  • Vláknina 14452.5 mg
  • Vitamín A 14452.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.

  • 2

    Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.

  • 3

    Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.

  • 4

    Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.

  • 5

    Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.

Komentáře k receptu