Penne s cizrnou a mořskými řasami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Cizrna
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Řasy Hijiki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 244.4 mg
  • Vláknina 9192.3 mg
  • Vitamín A 9192.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu přes noc namočíme. Vaříme ji v tlakovém hrnci se

  • 2

    2 bobkovými listy 50 minut.

  • 3

    Řasy hijiki namočíme na 10 minut do vody, natrháme je na kousky a osmahneme na pánvi s 1 stroužkem česneku a troškou olivového oleje. Přidáme cizrnu, sójovou omáčku a povaříme několik minut, aby se chuti spojily.

  • 4

    Těstoviny uvaříme „al dente" v mírně osolené vodě a krátce je dovaříme na pánvi s omáčkou.

  • 5

    Vegetariánské penne podáváme horké.

Komentáře k receptu