Špaldové linquine se zeleninovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 250 g Cuketa
  • 250 g Lilek
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Paprika červená
  • 300 g Těstoviny Linguine
  • 20 g Olej kukuřičný
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 367.7 mg
  • Vláknina 7895.3 mg
  • Vitamín A 7895.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut.

  • 2

    Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut.

  • 3

    Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový kvet, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily.

  • 4

    Linguine podáváme teplé.

Komentáře k receptu