Spaghettini se zeleninovým ragú a červeným muškátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 300 g Těstoviny Spaghettini
  • 10 ml Olej kukuřičný
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 266.8 mg
  • Vláknina 13850 mg
  • Vitamín A 13850 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut.

  • 2

    Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut.

  • 3

    Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily.

  • 4

    Linguine podáváme teplé.

Komentáře k receptu