Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 16 g
- Sodík 2553 mg
- Bílkoviny 99 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 560 mg
- Draslík 2149.2 mg
- Vláknina 14707.5 mg
- Vitamín A 14707.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.
-
2
Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.
-
3
Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.