Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Petržel - nať
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 400 g Těstoviny Cavatappi
  • 200 ml Vývar rybí
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Sépie
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2553 mg
  • Bílkoviny 99 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 560 mg
  • Draslík 2149.2 mg
  • Vláknina 14707.5 mg
  • Vitamín A 14707.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.

  • 2

    Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.

  • 3

    Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.

Komentáře k receptu