Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1119 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 1970.1 mg
- Vláknina 55647.5 mg
- Vitamín A 55647.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni.
-
3
Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
-
4
V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky.