Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Slanina vepřová
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Petržel - nať
  • 80 g Sýr Ricotta
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Artyčoky
  • 1 ks Čekanka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1119 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 22.1 mg
  • Draslík 1970.1 mg
  • Vláknina 55647.5 mg
  • Vitamín A 55647.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni.

  • 3

    Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky.

Komentáře k receptu