Penne v krému ze sýru a klobásy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 931 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 50 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 147.3 mg
- Vláknina 5325 mg
- Vitamín A 5325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.
-
2
Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.
-
3
Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.
-
4
Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.
-
5