Koláč s masovou náplní
Suroviny
- 400 g Cibule
- 250 g Kuřecí prsa
- 300 g Mouka polohrubá
- 20 g Droždí
- 90 g Olej rostlinný
- 35 ml Mléko plnotučné
- 100 ml Voda pitná
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 23 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 155.8 mg
- Draslík 505.3 mg
- Vláknina 7431.8 mg
- Vitamín A 7431.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse necháme na teple vzejít kvásek z droždí, špetky cukru, lžičky vlažného mléka a lžičky mouky. Když kvásek vzejde, přidáme mouku, čtyřicet gramů oleje, špetku soli, patnáct ml vlažného mléka se žloutkem a ze směsi vypracujeme vláčné a pružné těsto, které necháme vykynout.
-
2
V mezičase na třiceti gramech oleje orestujeme cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme umleté maso z kuřecích prsou, osolíme, opepříme a smažíme za neustálého míchání a dbáme, aby se z masa nedělaly hrudky. Poté směs podlijeme jednou sběračkou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Do směsi vmícháme dvacet ml mléka, v němž jsme rozšlehali vejce a dále směs na mírném plameni mícháme, až se tekutina zredukuje.
-
3
Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty o tloušťce asi tři milimetry. Jeden plát položíme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli dvaceti gramy oleje, a okraje přeložíme přes kraj plechu. Na plát rozetřeme náplň, okraje těsta přes ni přehneme, položíme druhý plát a potřeme rozšlehaným bílkem. Těsto propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud těsto nezezlátne.
-
4
Koláč naporcujeme a podáváme teplý se salátem.