Pečená skopová kýta s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Brambory vařené
  • 40 g Cibule
  • 200 g Skopová kýta
  • 10 g Olej rostlinný
  • 100 g Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 441.4 mg
  • Vláknina 4280 mg
  • Vitamín A 4280 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě, v níž jsme předtím do změknutí vařili cibuli. Když je maso téměř měkké, přeložíme je do vymazaného pekáče. Kýtu potřeme směsí rajčatového protlaku, oleje a jogurtu, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme, dokud maso není měkké.

  • 2

    Kýtu rozkrájíme na plátky a ihned podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu