Pečená skopová kýta s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 441.4 mg
- Vláknina 4280 mg
- Vitamín A 4280 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě, v níž jsme předtím do změknutí vařili cibuli. Když je maso téměř měkké, přeložíme je do vymazaného pekáče. Kýtu potřeme směsí rajčatového protlaku, oleje a jogurtu, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme, dokud maso není měkké.
-
2
Kýtu rozkrájíme na plátky a ihned podáváme s vařenými brambory.