Bůček dušený na jalovci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Vepřový bok
  • 5 ml Ocet vinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 10 ks Jalovec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1177 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 986.1 mg
  • Vláknina 27889 mg
  • Vitamín A 27889 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji v pekáčku na rozpuštěném másle. Přidáme porce bůčku a trochu orestujeme. Potom přisypeme mouku, rozpustíme ji v tuku a smažíme dožluta.

  • 2

    Pokrm okořeníme celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem, podlijeme trochou vývaru, zakapeme octem a dáme péct. Pečeme a dusíme za občasného podlévání 45 minut.

  • 3

    Porce bůčku rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu