Zeleninové sugo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Brambory vařené
  • 350 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 29.8 mg
  • Draslík 607.5 mg
  • Vláknina 9665 mg
  • Vitamín A 9665 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, fenykl, celer, houby a brambor oloupeme nebo omyjeme a očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Všechny ingredience smícháme a 1 polévkovou lžíci směsi dáme stranou.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej. Směs zeleniny v něm na středním ohni 2-3 minuty podusíme. Podusíme krátce také cibuli, česnek a bylinky. Vše promícháme. Směs zalijeme vývarem, okořeníme rajským protlakem, solí a pepřem. Zakryté necháme dusit na mírném ohni zhruba 25 minut.

  • 3

    Potom dochutíme solí a pepřem a smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu