Cizrnové ragú s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 914 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 14250 mg
- Draslík 547.4 mg
- Vláknina 15824 mg
- Vitamín A 15824 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu v misce zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu dáme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou.
-
2
Omyjeme 2 snítky rozmarýnu, nakrájíme je nahrubo a ze dvou třetin přidáme spolu s bobkovým listem k cizrně. Chilli papričky rozmačkáme, rajčata nasekáme a rovněž vložíme do hrnce s cizrnou. Obsah hrnce přivedeme k varu a s napůl zakrytou pokličkou na mírném ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny doměkka.
-
3
Zhruba po 1 hodině vaření nakrájíme pancettu nebo slaninu na jemné nudličky a přidáme k cizrně. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme je na plátky a ty pak na jemné špalíčky, které rovněž nasypeme do hrnce. Pokrm osolíme a opepříme.
-
4
Šalvěj a zbylý rozmarýn omyjeme a oklepeme. Jehličky rozmarýnu otrháme od stonků a spolu se šalvějí nasekáme najemno. Bylinky sypeme na hotové cizrnové ragú.