Mušle na smetaně s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Hořčice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 130 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Estragon
  • 15 g Máta
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Šalotka
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 44.8 mg
  • Draslík 736.7 mg
  • Vláknina 3605.6 mg
  • Vitamín A 3605.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme 1 šalotku a nakrájíme na silná kolečka. Estragon nakrájíme nahrubo. Obojí dáme s bílým vínem a 1/4 l vody do širokého hrnce, osolíme a přivedeme k varu.

  • 2

    Zavřené mušle vložíme do vroucího vývaru a zakryté 3 minuty zprudka vaříme, dokud se neotevřou. Mušle vyjmeme z vývaru a ty ještě zavřené vytřídíme a vyhodíme. Vyjmeme maso ze skořápek. Vývar přecedíme a v hrnci zprudka necháme vyvařit asi na třetinu.

  • 3

    Zbývající šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Oloupeme kedlubnu a nakrájíme nejprve na tenké plátky a pak na jemné nudličky.

  • 4

    Rozpustíme v hrnci máslo, v něm na středním ohni podusíme šalotku s kedlubnou. Přilijeme mušlový vývar, zeleninu zhruba 5 minut povaříme na skus. Omyjeme meduňku, oklepeme a lístky jemně nasekáme. Přilijeme smetanu ke kedlubně a ochutíme solí, pepřem, koriandrem a hořčicí. Přimícháme maso z mušlí a opět zahřejeme. Přidáme mátu, bylinkovou smetanu a mušle smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu