Mušle na smetaně s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 20 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 736.7 mg
- Vláknina 3605.6 mg
- Vitamín A 3605.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme 1 šalotku a nakrájíme na silná kolečka. Estragon nakrájíme nahrubo. Obojí dáme s bílým vínem a 1/4 l vody do širokého hrnce, osolíme a přivedeme k varu.
-
2
Zavřené mušle vložíme do vroucího vývaru a zakryté 3 minuty zprudka vaříme, dokud se neotevřou. Mušle vyjmeme z vývaru a ty ještě zavřené vytřídíme a vyhodíme. Vyjmeme maso ze skořápek. Vývar přecedíme a v hrnci zprudka necháme vyvařit asi na třetinu.
-
3
Zbývající šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Oloupeme kedlubnu a nakrájíme nejprve na tenké plátky a pak na jemné nudličky.
-
4
Rozpustíme v hrnci máslo, v něm na středním ohni podusíme šalotku s kedlubnou. Přilijeme mušlový vývar, zeleninu zhruba 5 minut povaříme na skus. Omyjeme meduňku, oklepeme a lístky jemně nasekáme. Přilijeme smetanu ke kedlubně a ochutíme solí, pepřem, koriandrem a hořčicí. Přimícháme maso z mušlí a opět zahřejeme. Přidáme mátu, bylinkovou smetanu a mušle smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.