Jehněčí se sezamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 33 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 521.1 mg
- Vláknina 5737.8 mg
- Vitamín A 5737.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme na kolečka. Maso prudce opečeme na oleji, poté ho vyjmeme a na tomtéž oleji krátce opečeme cibuli.
-
2
Sezamovou pastu promícháme s harissou, citronovou šťávou, 2 lžícemi vody a jogurtem a přilijeme k cibuli. Přidáme maso a dochutíme solí a pepřem. Sezam opražíme na suché pánvi a rozdrtíme se solí v hmoždíři.
-
3
Sezamovou směs smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a pokrm ještě posypeme sezamem.