Jehněčí se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sezam - semena
  • 5 g Sůl
  • 400 g Jehněčí kýta
  • 150 g Cibulka jarní
  • 50 g Sezamová pasta
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 150 g Jogurt bílý smetanový
  • 4 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Harissa pasta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 521.1 mg
  • Vláknina 5737.8 mg
  • Vitamín A 5737.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na proužky, cibule nakrájíme na kolečka. Maso prudce opečeme na oleji, poté ho vyjmeme a na tomtéž oleji krátce opečeme cibuli.

  • 2

    Sezamovou pastu promícháme s harissou, citronovou šťávou, 2 lžícemi vody a jogurtem a přilijeme k cibuli. Přidáme maso a dochutíme solí a pepřem. Sezam opražíme na suché pánvi a rozdrtíme se solí v hmoždíři.

  • 3

    Sezamovou směs smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a pokrm ještě posypeme sezamem.

Komentáře k receptu